Hřiby na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Petržel - nať
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Olej olivový
  • 8 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 2676.3 mg
  • Vitamín A 2676.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřiby omyjeme a očistíme, rozdělíme na kloboučky a nohy. Nohy rozkrojíme na poloviny. Olej smícháme s citronovou šťávou. Česnek oloupeme a prolisujeme do oleje. Petržel pokrájíme na drobné kousky a přidáme taktéž do marinády, tu na závěr osolíme a opepříme.

  • 2

    Kousky hub naložíme do marinády a necháme 30 minut odležet, občas otočíme.

  • 3

    Takto připravené houby grilujeme pod rozpáleným grilem po dobu pěti minut z každé strany.

Komentáře k receptu