Zaječí terina s hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Lišky čerstvé
  • 300 g Zaječí maso
  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Vepřová plec
  • 75 g Sádlo syrové
  • 200 g Rybíz červený
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paštikové koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 dl Víno madeira
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 209.4 mg
  • Draslík 991.7 mg
  • Vláknina 5650.3 mg
  • Vitamín A 5650.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo pokrájené na malé kousky. Očištěné a omyté čerstvé hřiby a lišky pokrájíme nadrobno a přidáme je k masu. Doložíme sůl, pepř, červené víno Madeiru, vejce, paštikové koření a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře promícháme.

  • 2

    Formu na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme mletou směsí. Paštiku zakryjeme plátky anglické slaniny, zakryjeme víkem a formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175°C téměř 80 minut.

  • 3

    Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 10 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložený kadeřavým salátem a červeným rybízem.

Komentáře k receptu