Olomoucká smaženice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 978 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 2.4 mg
 - Draslík 597.8 mg
 - Vláknina 2874 mg
 - Vitamín A 2874 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, opepříme a zakryté podusíme.
 - 
                                2
Když je tekutina odpařená a houby změklé, vmícháme nastrouhané tvarůžky, necháme je rozpustit. Zahustíme jimi houby místo vajec.