Okoun s bílými hřiby
Suroviny
- 400 g Okoun - filety
 - 150 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Citrony
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 490.9 mg
 - Vláknina 7778.9 mg
 - Vitamín A 7778.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné filety okouna osušíme, z každé strany je osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.
 - 
                                2
Očištěné a omyté bílé hříbky pokrájíme na plátky. Z omytých snítek petrželky a rozmarýnu setřepeme vodu, petrželku drobně pokrájíme a snítky rozmarýnu necháme v celku. Očistíme 2 stroužky česneku. Omytý a osušený citrón rozkrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
V pánvi si rozehřejeme olej, dáme do něj rozkrojené stroužky česneku a krátce je orestujeme. Pak je vyjmeme, do rozpáleného oleje dáme pokrájené hříbky a krátce, asi 4-5 minut je restujeme. Ochutíme je solí, pepřem, pak je z pánve vyjmeme.
 - 
                                4
K oleji přidáme máslo a jakmile se rozehřeje, vložíme na omastek filety okouna kůží vespod. Přidáme k nim 2 snítky rozmarýnu, filety restujeme 4 minuty, pak je obrátíme a restujeme další 3-4 minuty.
 - 
                                5
Hotové filety okouna dáme na talíře, posypeme je petrželkou, obložíme usmaženými hříbky, na které položíme 2 čerstvé snítky rozmarýnu. Filety okouna ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.
 - 
                                8
 - 
                                9
.