Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okoun - filety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 6119.8 mg
  • Vitamín A 6119.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené čili opečeme na suché pánvi, až se na slupce objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit.

  • 2

    Z pomerančů nebo růžových grepů odřízneme nahoře a dole plátek, oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Plátky vložíme do mísy.

  • 3

    Čili oloupeme, odřízneme stopky a vyjmeme semínka, dužinu jemně nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, vše přidáme k pomerančům a lehce promícháme, okořeníme a dáme do chladu.

  • 4

    Plátky mořského okouna okořeníme. Pařák vyložíme papírem na pečení, necháme papír přečnívat po stranách, aby bylo možné rybu po uvaření snadno vyndat. Prázdný pařák dáme nad pánev s vodou a vodu přivedeme k varu. Rybu dáme v jedné vrstvě do pařáku, zakryjeme a vaříme 8 minut.

  • 5

    Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem se salsou a zeleninovou přílohou.

Komentáře k receptu