Zapečené telecí ledvinky se žampiony
Suroviny
- 400 g Hrášek mražený
 - 800 g Telecí ledviny
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Vývar zeleninový
 - 0.5 dl Martell cognac
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 764 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 734.1 mg
 - Draslík 908.3 mg
 - Vláknina 11510.2 mg
 - Vitamín A 11510.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na plátky, spaříme ve vařící vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, orestujeme ledvinky, osolíme je a opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a plátky žampionů. Znovu orestujeme, přidáme mouku, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a přilijeme koňak. Vše vaříme asi 30 minut.
 - 
                                3
Hrášek prohřejeme, vodu slijeme a necháme okapat. Rozmixujeme jej dohladka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku.
 - 
                                4
Ledvinkovou směs dáme do zapékací mísy, navrch rozložíme hráškové pyré a zapečeme pod grilem.