Žampiony na víně
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 14 mg
 - Draslík 507.3 mg
 - Vláknina 6248 mg
 - Vitamín A 6248 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Připravené žampiony, citronovou šťávu, víno, rajčatový protlak, koriandr a ostatní koření vložíme do rozehřátého oleje a zprudka zahříváme bez pokličky asi 8 minut. Nakonec odstraníme koření.
 - 
                                3
Podáváme vychlazené s trochou marinády.