Žampiony se slaninovými medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 583 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 74.9 mg
 - Draslík 1470.9 mg
 - Vláknina 5709.8 mg
 - Vitamín A 5709.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut.