Jemné ragú v paštičkách z listového těsta
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 450 g Hovězí maso vařené
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Listové těsto
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Víno bílé
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 256.7 mg
 - Vláknina 6086.9 mg
 - Vitamín A 6086.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme.
 - 
                                3
V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou.
 - 
                                5
Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme.
 - 
                                6