Pstruzi s houbovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 800 g Pstruh
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 552 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 150.9 mg
 - Draslík 1031 mg
 - Vláknina 2411 mg
 - Vitamín A 2411 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mouku, pepř a sůl, dvě lžíce této směsi dáme stranou. Duhové pstruhy opláchneme a dobře obalíme ve směsi.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, žampióny očistíme a překrojíme. Slaninu nakrájíme na 2 cm široké proužky a v pánvi opečeme dokřupava. Opečenou slaninu vyjmeme na papírový ubrousek a necháme okapat.
 - 
                                3
Ve výpeku opečeme pstruhy, z každé strany asi 5 minut, dohněda. Uchováme v teple.
 - 
                                4
Do výpeku přidáme máslo, vložíme cibuli a dusíme asi 3 minuty. Přidáme žampióny a rovněž podusíme. Zasypeme zbylou moukou a dobře promícháme. Pomalu přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme, až vznikne lehká omáčka.
 - 
                                5
Část omáčky rozdělíme na hotové pstruhy, zbylou omáčku dáme do omáčníku. Pstruhy upravíme na čtyři talíře a posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.