Vejce z trouby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 514.7 mg
 - Draslík 449.4 mg
 - Vláknina 4316.5 mg
 - Vitamín A 4316.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nasekáme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky, chléb také.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a podusíme na něm cibuli, přidáme žampiony, cuketu a dusíme ještě 5 minut. Pak vmícháme celozrnný toustový chléb bez kůrky, tak, aby se spojil se žampiony a cuketou. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Čtyři ploché misky na zapékání vymažeme máslem. Ke směsi přidáme polovinu nasekané petrželky, promícháme a rozdělíme do misek. Vejce rozmícháme, osolíme, opepříme a zalijeme jimi chlebovou směs.
 - 
                                4
Dáme misky asi na 10 minut do trouby předehřáté na 210 °C a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
 - 
                                5
Hotová vejce ozdobíme petrželkou a podáváme.