Krevetová polévka
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
 - 125 g Žampiony čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 0.5 hrst Potočnice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 900 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 94.1 mg
 - Draslík 360.2 mg
 - Vláknina 3391.5 mg
 - Vitamín A 3391.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
 - 
                                3
Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.
 - 
                                4
Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.
 - 
                                5
Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.