Huspenina ze zvěřiny
Suroviny
- 750 g Zaječí kýta
 - 130 g Žampiony čerstvé
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Jalovec
 - 4 plátek Želatina bílá plátky
 - 1 polévková lžíce Tymián sušený
 - 2 polévková lžíce Víno portské
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 1 polévková lžíce Víno madeira
 - 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 99.4 mg
 - Draslík 1208.1 mg
 - Vláknina 9627.5 mg
 - Vitamín A 9627.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí stehna osolíme a opepříme. Zeleninu nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu, jalovec, tymián a zalijeme 150 ml vody. Necháme 30 minut podusit. Želatinu dáme do studené vody a nakrájíme si žampiony. Z pánve vyjmeme stehna, vývar scedíme, přidáme do něj žampiony a necháme přejít varem, následně opět vyjmeme.
 - 
                                2
Stehna obereme a maso nakrájíme na kostky. Želatinu rozpustíme ve vývaru, přidáme víno, ocet a madeiru, okořeníme.
 - 
                                3
Do formy (nejlépe na paštiku), naklademe maso, žampiony a zalijeme vývarem se želatinou. Tuto směs necháme přes noc ztuhnout na chladném místě.