Brambory se žampiony zapečené v chlebu
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Brambory vařené ve slupce
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 kg Chléb pšeničný (bílý)
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1584 kcal
 - Sacharidy 289 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 4005 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 286 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1505.5 mg
 - Vláknina 37269.8 mg
 - Vitamín A 37269.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je spolu s očištěnými, nakrájenými žampiony, nasekaným česnekem a provensálským kořením. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Bochníky chleba na povrchu zkrojíme a vnitřek vydlabeme. Připravenou bramborovou směsí chleby naplníme. Povrch poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.