Žampionový krém
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
 - 10 g Mascarpone
 - 10 g Petržel - nať
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Houbové koření
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 53.8 mg
 - Draslík 501.2 mg
 - Vláknina 5899.3 mg
 - Vitamín A 5899.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme hladkou mouku a restujeme další
 - 
                                2
3 minuty do růžova. Okořeníme kmínem a houbovým kořením.
 - 
                                3
Přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme jen malým množstvým vývaru. A to tak, aby se žampiony nepřichytávaly, ale aby se restovaly, ne vařily.
 - 
                                4
Po 4 minutách zalijeme zbytkem vývaru a vaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu, osolíme a necháme prohřát. Servírujeme s nočkem Mascarpone, posypané zelenou petrželkou.