Žampiony po řecku
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 90 ml Víno bílé
 - 75 ml Olej hroznový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 šálek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 739.9 mg
 - Vláknina 22918.6 mg
 - Vitamín A 22918.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté žampiony v kastrolu přelijeme vínem a citronovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme omyté hrozinky, piniové oříšky, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
 - 
                                2
Povařené žampiony necháme vychladnout. Odstraníme bobkový list, houby i s kořením nalijeme do čisté sklenice a přelijeme olejem. Dobře uzavřeme a uložíme na chladném místě. Žampiony vydrží až 2 týdny.
 - 
                                3
Podáváme jako předkrm.