Kuře s paprikami a omáčkou hoisin
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 50 g Paprika zelená
 - 50 g Paprika červená
 - 25 g Omáčka Hoisin
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Cukr krupice
 - 10 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 50 ml Víno rýžové čínské
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 50 ml Olej olivový
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 706 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 64.2 mg
 - Draslík 598.9 mg
 - Vláknina 3350 mg
 - Vitamín A 3350 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naložíme proužky kuřecího masa se solí, troškou kukuřičného škrobu a zalijeme vodou. Ponecháme 30 minut odpočinout. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a opečeme kuřecí maso. Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a wok umyjeme.
 - 
                                2
Zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Na pánvi nebo ve woku rozehřejme zbývající olej, přidáme česnek, omáčku hoisin, nakrájenou zeleninu a žampiony. Za stálého míchání opékáme na středním ohni 2 minuty a potom přidáme odložené kuřecí maso, cukr, sůl, pepř, chilli, sojovou omáčku.
 - 
                                3
Pokrm 3 minuty zahříváme a na závěr ho zahustíme kukuřičným škrobem rozpušténým v rýžovém vínu. Podáváme s vařenými nudlemi.