Žampiony naložené na exotický způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1207 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 845.8 mg
 - Vláknina 15413.3 mg
 - Vitamín A 15413.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nálev si připravíme tak, že vlijeme do hrnce ocet, 750 ml vody, přidáme nahrubo drcené jalovčinky a kuličky černého pepře, hořčičné semínko, snítky čerstvého tymiánu a sůl a všechno povaříme 5 minut. Přisypeme očištěné žampiony a povaříme další minutu.
 - 
                                2
Když žampiony v nálevu vychladnou, přiklopíme je pokličkou a dáme na noc do chladničky. Pak nálev slijeme a houby spolu s cibulkami nakrájenými na plátky a bobkovým listem naplníme do tří sklenic a jen lehce pěchujeme. Nahoru položíme ještě jeden bobkový list, který pomáhá konzervaci.
 - 
                                3
Obsah každé sklenice zalijeme asi 250 ml olivového oleje, uzavřeme a uložíme do chladu.