Řecký špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 1324 mg
 - Vláknina 6922.5 mg
 - Vitamín A 6922.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme olej, sójovou omáčku, vinný ocet, tymián, sůl a pepř podle chuti. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a dobře je s marinádou promícháme. Zakryjeme a necháme v chladničce alespoň 10 minut marinovat.
 - 
                                2
Maso vyndáme z marinády. Na jehly střídavě napichujeme zelenou papriku, rajče, marinované kuřecí maso a žampion.
 - 
                                3
Připravené špízy grilujeme z každé strany 3-5 minut 10 cm pod horkým grilem, přitom je potíráme marinádou, až jsou dobře propečené.