Krůtí prsa v žampionové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 820 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 108.4 mg
 - Draslík 719.1 mg
 - Vláknina 3655 mg
 - Vitamín A 3655 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi máslo. Když začne pěnit, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka je 5 minut smažíme, průběžně promícháváme. Děrovanou naběračkou potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Na pánvi vyškvaříme slaninu a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme půlky žampionů a společně asi 5 minut podusíme. Potom zaprášíme moukou a krátce osmahneme, průběžně promícháváme.
 - 
                                3
Přilijeme vývar, mícháme a vaříme nejméně 10 minut. Do omáčky vložíme opečené maso a zvolna upravujeme, aby se maso dobře prohřálo. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Přidáme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.