Omeleta s chřestem, plněná žampióny a klobásou
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Klobása vepřová
 - 750 g Chřest zelený
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krystal
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.12 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Mléko čerstvé polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 546 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 159.8 mg
 - Draslík 395.8 mg
 - Vláknina 3434 mg
 - Vitamín A 3434 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru.
 - 
                                2
V mléce rozšleháme žloutky, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji usmažme 4 omelety. Žampióny očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky, jako žampióny nakrájíme i vepřovou klobásu. Kousky hub a uzeniny smícháme a směs rozdělíme na usmažené omelety. Na závěr omelety ozdobíme plátky citrónu a posypeme sekanou petrželovou natí. Omelety servírujeme teplé, jako hlavní chod.