Myslivecká omáčka s houbami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 100 g Houby čerstvé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 ml Víno portské
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Estragon
 - 1 polévková lžíce Brandy
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 497.2 mg
 - Vláknina 4921.8 mg
 - Vitamín A 4921.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy překrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme jarní cibulku, houby a 5 minut restujeme. Přilijeme portské víno, brandy, ocet a povaříme dalších 5 minut. Potom přilijeme hovězí vývar, kousky rajčat, rajčatový protlak a na mírném ohni povaříme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Předtím, než kastrůlek sejmeme ze sporáku, přimícháme do omáčky zbytek másla, najemno nasekanou pažitku, estragon, osolíme, a opepříme. Ihned servírujeme.