Turecký jehněčí pilaf
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 220 g Cibule
 - 600 g Jehněčí maso
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rýže loupaná
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Sýr Čedar
 - 500 ml Voda pitná
 - 150 ml Smetana zakysaná 14%
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 716 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 283.5 mg
 - Draslík 382.6 mg
 - Vláknina 5414 mg
 - Vitamín A 5414 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1146.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně
 - 
                                2
podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme.