Pestrá kuřecí křídla
Suroviny
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 600 g Kuřecí křídla
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 120 ml Vývar slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 202 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 414.2 mg
 - Vláknina 8436 mg
 - Vitamín A 8436 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá kuřecí křídla uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
V kastrole na oleji osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a hrášek. Osolíme, opepříme, osladíme, okořeníme zázvorem a zakapeme sójovou omáčkou. Krátce osmahneme.
 - 
                                3
K zelenině přidáme křidélka, zalijeme vývarem rozmíchaným se Solamylem a podusíme 15-20 minut.
 - 
                                4
Potom křídla vyjmeme, zeleninu se žampiony upravíme na talíře a křidélka položíme navrch.
 - 
                                5
Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami.