Omáčka caccietore s kuřetem
Suroviny
- 225 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 ml Víno červené
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Bazalka
 - 2 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Kuře
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 901.2 mg
 - Vláknina 3643 mg
 - Vitamín A 3643 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.
 - 
                                2
Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.
 - 
                                3
Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.