Okoun se žampiony
Suroviny
- 200 g Sýr smetanový 65%
 - 800 g Okoun - filety
 - 3 ml Pepř černý mletý
 - 5 ml Smetana sladká 12%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 kg Žampiony čerstvé
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 123.3 mg
 - Draslík 514.4 mg
 - Vláknina 4746 mg
 - Vitamín A 4746 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C.
 - 
                                2
Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou.
 - 
                                3
Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem.
 - 
                                4
Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé.