Dušený okoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 500 g Okoun říční
  • 250 g Mušle v nálevu
  • 250 g Okurka salátová
  • 250 g Lotosový kořen
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Ocet jablečný
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Bambusové listy
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Sirup zázvorový
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 36.1 mg
  • Draslík 820.2 mg
  • Vláknina 11637.5 mg
  • Vitamín A 11637.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka.

  • 2

    Jablečný ocet smícháme se zeleninovým vývarem, cukrem a solí, přivedeme k varu, vložíme zeleninu a na mírném ohni vaříme cca 5-6min. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Bambusové listy omyjeme horkou vodou a osušíme. Vždy dvěma listy vyložíme bambusové košíčky a necháme je přečnívat přes okraj.

  • 4

    Rybu omyjeme a necháme cca 5min marinovat v oleji rozmíchaném se zázvorovou šťávou a rýžovým vínem.

  • 5

    Mušle necháme okapat na sítě.

  • 6

    Zeleninu rozdělíme na bambusové listy, na ni položíme rybu a mušle. Přečnívající listy přeložíme dostředu a utvoříme balíčky.

  • 7

    Ve woku přivedeme opět k varu vývar, usadíme košíčky a zakryté vaříme v páře cca 10min.

  • 8

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu