Smažené plněné žampiony
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Strouhanka
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.04 l Olej slunečnicový
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 158.7 mg
 - Draslík 503.7 mg
 - Vláknina 6532.7 mg
 - Vitamín A 6532.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony důkladně očistíme, sloupneme klobouky, nožičky odřízneme. Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní připravené žampiony a povaříme do poloměkka asi 5 minut. Potom je scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Obalování: Do vyšší nádoby rozklepneme celé vejce, nalijeme pivo, přidáme sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Do jiné nádoby nasypeme mouku a do další strouhanku.
 - 
                                3
Mleté maso položíme do misky, osolíme, opepříme, česnek a cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky k masu, rukou dobře promícháme, přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať, celé vejce a ještě jednou promícháme. Vezmeme připravené klobouky žampionů a plníme je připravenou masovou směsí. Když máme všechny klobouky naplněné, tak je spojíme k sobě a takto spojené obalujeme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
 - 
                                4
Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme obalené žampiony a smažíme je dozlatova.