Malé věže v Pise
Suroviny
- 420 g Mozzarella
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Lilek
 - 5 ks Rajčata
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1077 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 86 mg
 - Draslík 508.9 mg
 - Vláknina 16855.9 mg
 - Vitamín A 16855.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý lilek nakrájíme na plátky, které osolíme (1 lžička) a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Omytá středně velká rajčata osušíme, odkrojíme místa v okolí stopek a nakrájíme na plátky silné 4-5 mm, které dáme do mísy, ochutíme je solí (asi 0.5 lžičky), čerstvě pomletým pepřem 4 barev, extra olivovým olejem, sušeným oreganem a koprem. Rajčata promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.
 - 
                                3
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Menší žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3-4 mm. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky. Meduňku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
 - 
                                4
V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme lilek, který jsme posypali bílým pepřem, z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně po půl minutě z každé strany. Poté vyjmeme z omastku a papírovým ubrouskem zbavíme přebytečného tuku. K omastku do pánve přidáme 0.5 lžíce másla a restujeme žampiony s česnekem dozlatova, pak je hned vyjmeme z tuku, odložíme do misky, ochutíme mořskou solí, drceným kmínem a promícháme.
 - 
                                5
Rohlík nakrájíme zešikma na plátky silné asi 5 mm. Na pokrájený rohlík položíme střídavě plátky rajčat, žampionů s česnekem, Mozzarellu a lilek. Mozzarellu s lilkem dáme 2 x.
 - 
                                6
Každou věž ozdobíme meduňkovými lístky, zachytíme delšími párátky, dáme je na mísu a servírujeme.