Houbové filé
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 800 g Okoun - filety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 122.5 mg
 - Draslík 509.3 mg
 - Vláknina 4630 mg
 - Vitamín A 4630 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby.
 - 
                                3
Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek.
 - 
                                4
Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut.
 - 
                                6
Podáváme horké.