Chutná jednoduchá domácí pizza
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 3 g Droždí sušené
 - 20 g Šunka dušená
 - 20 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 360 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 23.5 mg
 - Vláknina 491.7 mg
 - Vitamín A 491.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 
                                2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
 - 
                                4
Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta na ní vyválíme kulatou placku o síle 1 centimetr, kterou přeneseme na vymazaný pečicí plech. Okraje po celém obvodu mírně nadzvedneme. Těsto potřeme olivovým olejem a pak ještě rajčatovým protlakem, posypeme částí bylinek. Přidáme plátky šunky, nakrájené žampióny, posypeme nastrouhaným sýrem a zbylými bylinkami.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pizzu v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud okraje těsta a sýr nemají nemají zlatavou barvu.
 - 
                                6
Pizzu podáváme teplou, chutná je ale i studená.