Srnčí roláda
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Srnčí kýta
 - 100 g Šunka dušená
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 g Bobkový list
 - 150 g Zelenina kořenová
 - 2 g Nové koření celé
 - 2 g Pepř černý celý
 - 30 g Jíška instantní
 - 40 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Víno červené
 - 300 ml Vývar z hovězích kostí
 - 4 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1337 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 194.4 mg
 - Draslík 666.9 mg
 - Vláknina 5918.3 mg
 - Vitamín A 5918.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z odblaněné srnčí kýty odřízneme větší plát masa, naklepeme, osolíme, opepříme, žapiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme žampiony, šunku, osmahneme, osolíme, přidáme vejce, rychle promícháme a necháme vejce ztuhnout. Na plát masa rovnoměrně rozprostřeme žampionovou směs, zavineme do rolády, převážeme nití, v pánvi rozehřejeme zbytek másla a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme kořenovou zeleninu, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 50 minut, roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky, do šťávy v pekáčku nalijeme červené víno, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Plátky rolády upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.