Candát se zeleninou a žampiony
Suroviny
- 600 g Candát obecný
 - 200 g Rajčata
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 50 ml Víno bílé
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Brambory vařené ve slupce
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 435.8 mg
 - Vláknina 5153.9 mg
 - Vitamín A 5153.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na oleji opečeme po obou stranách.
 - 
                                2
Na dno pekáče vymazaného olejem urovnáme plátky uvařených, oloupaných brambor a na ně položíme porce candáta.
 - 
                                3
Do pánve od opékání vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a podlijeme vínem. Krátce povaříme a směs nalijeme na porce candáta.
 - 
                                4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Chvíli před dopečením posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.