Žampionové ragú
Suroviny
- 125 g Smetana 12% (konzumní)
 - 750 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 17.3 mg
 - Draslík 652.6 mg
 - Vláknina 4908.8 mg
 - Vitamín A 4908.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.
 - 
                                4
Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.