Žampionové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1042 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 201.5 mg
 - Vláknina 3588 mg
 - Vitamín A 3588 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dušenou rýži v míse smícháme s nasekanou petrželkou a najemno nakrájenými žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový ořech a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové hmoty.
 - 
                                2
Lžící namočenou do horké vody vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme na jednotlivé talíře.
 - 
                                3
Podáváme zalité rozpuštěným máslem a posypané petrželkou.