Asijský houbový hrnec
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krystal
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 5 ks Hořčičné semínko
 - 0.75 l Vývar zeleninový
 - 0.1 l Ocet vinný
 - 1 kg Brambory
 - 0.3 kg Hlíva ústřičná
 - 0.3 kg Žampiony čerstvé
 - 0.3 kg Křemenáče
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1035 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 28.7 mg
 - Draslík 1696.4 mg
 - Vláknina 20375.2 mg
 - Vitamín A 20375.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby pečlivě očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky a najemno nasekáme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a cibuli zlehka osmahneme. K cibuli zamícháme houby a celou směs smažíme asi 3 minuty.
 - 
                                3
Zalijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a zrnky koření.
 - 
                                4
Brambory zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v osolené vodě.
 - 
                                5
Brambory společně s vodou přilijeme k houbám. Zalijeme kapkou octa, přidáme špetku cukru a pepře. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu a ihned podáváme.