Dušená kapusta se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1949 kcal
 - Sacharidy 380 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 119 g
 - Uhlovodany 379 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 14451.3 mg
 - Vláknina 141314 mg
 - Vitamín A 141314 mg
 - Vitamín B6 9.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3623.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.
 - 
                                2
Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.
 - 
                                3
Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.
 - 
                                4
Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.
 - 
                                5
Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.