Vepřové kotlety na pivě se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 73.2 mg
 - Draslík 463.2 mg
 - Vláknina 789.8 mg
 - Vitamín A 789.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampióny očistíme, omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.
 - 
                                4
Měkké kotlety vyjmeme z pánve, ve šťávě v pánvi rozpustíme máslo, krátce v ní orestujeme nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, přilijeme pivo, směs promícháme a necháme krátce vařit.
 - 
                                5
Opečené kotlety na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.