Čínský salát z hlávkového zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 516 mg
 - Vláknina 14483.2 mg
 - Vitamín A 14483.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.
 - 
                                2
Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.
 - 
                                3
Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.