Žampiony s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 781 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 347.8 mg
 - Vláknina 2500 mg
 - Vitamín A 2500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno. Máme-li větší žampiony, nejdříve je rozpůlíme a pak je nakrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme žampiony a necháme asi 3 minuty smažit. Houby scedíme a necháme v sítku okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, vrátíme okapané žampiony a zvolna dusíme na másle zhruba 5 až 6 minut. Houby odstavíme z ohně, posypeme pažitkou, osolíme a podáváme jako přílohu k masu a rybám.