Těstoviny se žampiony a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 530.7 mg
 - Vláknina 7758.8 mg
 - Vitamín A 7758.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 68.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórky očistíme, opláchneme je studenou vodou a okapané nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na asi 5 minut. Uvařené těstoviny musí být měkké, ale zároveň pevné.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek a kolečka pórku. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Do pánve vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
 - 
                                5
Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
 - 
                                6
Těstoviny se žampiony, pórkem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.