Kuřecí maso se žampiony a pomeranči
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 80 g Olej olivový
 - 100 g Pomeranče
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 900 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 80 g Olivy nakládané
 - 1600 g Kuřecí stehna
 - 80 g Rozinky tmavé
 - 750 ml Víno bílé
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Pomerančová šťáva
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 989 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 1105.2 mg
 - Vláknina 8577.5 mg
 - Vitamín A 8577.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.
 - 
                                2
Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.