Žampiony v avokádové pěně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 983 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 805.5 mg
 - Vláknina 15265.7 mg
 - Vitamín A 15265.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobouky větších žampionů vložíme do sítka, zavěsíme nad hrnec s vroucí vodou a v páře povaříme 10 minut, aby neztratily tvar. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přilijeme smetanu, přidáme posekané mátové lístky, sůl, drcený kmín, mletý pepř a důkladně promícháme.
 - 
                                2
Na malé talířky nalijeme avokádovou pěnu, doprostřed položíme klobouky žampionů, zakapeme citronovou šťávou a podáváme.