Fazolové karbanátky se žampiony
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
 - 40 g Cukr krupice
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 40 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 475.6 mg
 - Vláknina 16147.7 mg
 - Vitamín A 16147.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.
 - 
                                3
Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.
 - 
                                4
Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.
 - 
                                5
Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.