Holubi dušení na žampionech s mrkví
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Mrkev kořen
 - 700 g Holub
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Vývar slepičí
 - 25 ml Brandy
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1083 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 178.3 mg
 - Draslík 571.9 mg
 - Vláknina 4947.5 mg
 - Vitamín A 4947.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme.