Zapečená omeleta se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1559 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 322.1 mg
 - Draslík 588.5 mg
 - Vláknina 4577.5 mg
 - Vitamín A 4577.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova ji osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí a přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, vložíme do horké trouby a při střední teplotě zapečeme 15 minut.
 - 
                                3
Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.