Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony
Suroviny
- 700 g Kuřecí stehna
 - 300 g Rajčata
 - 150 g Žampiony - sterilované
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Feferony
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 163.3 mg
 - Draslík 657.9 mg
 - Vláknina 4324.1 mg
 - Vitamín A 4324.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Spařená rajčata oloupeme, rozkrájíme na výseče a vykrojíme semínka. Česnek nakrájíme na plátky, petrželovou nať rozsekáme na jemno. Z feferonek odstraníme semínka, feferonky posekáme nadrobno. Žampiony scedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Řízky z obou stran usmažíme na másle do zlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek a pár vteřin zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, feferonky, žampiony a dusíme. Po několika minutách směs zalijeme vínem a dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. Na závěr do směsi vmícháme petrželovou nať.