Calzone se sýrovo-houbovou náplní
Suroviny
- 250 g Rajčata
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 30 g Olivy černé
 - 60 g Mozzarella
 - 125 g Ricotta
 - 7 g Droždí sušené
 - 275 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Oregano
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 394.7 mg
 - Vláknina 11644.8 mg
 - Vitamín A 11644.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava těsta: V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli a dáme do mísy. Přikryjeme olejem potřenou folií a těsto necháme vykynout na dvojnásobek.
 - 
                                2
Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme kolečko o průměru asi 20cm.
 - 
                                3
V míse promícháme ricottu s oloupanými, nakrájenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou, nasekaným česnekem, nakrájenými olivami, nakrájenými žampiony a s očištěnou, nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
 - 
                                4
Na polovinu každého kolečka dáme 1/4 připravené náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme, přimáčkneme a povrch také potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
Calzone vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                