Sekaná se žampiony
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
 - 400 g Telecí maso přední
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 781 mg
 - Bílkoviny 119 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 677.3 mg
 - Draslík 1052.2 mg
 - Vláknina 4299 mg
 - Vitamín A 4299 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libové hovězí a telecí maso umeleme. Do masové směsi vmícháme celá vejce, oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.
 - 
                                2
Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme v kastrolu lehce potřeném olejem. Necháme vydusit všechnu tekutinu a potom žampiony vmícháme do masové směsi.
 - 
                                3
Směs přendáme do formy na chlebíček. Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 45-50 minut.