Polévka s těstovinami a čočkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Čočka jedlá
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Těstoviny Rigatoni
  • 45 ml Olej olivový
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1750 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Rajčatová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2187 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 1172.4 mg
  • Vláknina 37495.4 mg
  • Vitamín A 37495.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.

  • 3

    Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.

  • 4

    Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.

  • 5

    Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu